Μαυροπίνακας

Επίπεδο δυσκολίας: Αρχάριος

Μετατρέψτε την παλιά σας κορνίζα σε ένα πρακτικό μέρος για μηνύματα και λίστες εργασιών.

An upcycled chalkboard displayed in a living space.
play_arrow

Τι θα χρειαστείτε

  • Ξύλινη κορνίζα
  • Πλάκα με υπόστρωμα
  • Χρώμα μαυροπίνακα
  • Κόλλα ξύλου
  • Εξαρτήματα, π.χ. ράγα, άγκιστρα, βάση για
  • κιμωλία
  • Στήριγμα ανάρτησης

Οδηγίες βήμα προς βήμα

Προετοιμάστε το

Επιλέξτε μια παλιά κορνίζα στο μέγεθος που επιθυμείτε. Βεβαιωθείτε ότι το πίσω μέρος της κορνίζας έχει αρκετό πλάτος για να κολληθεί με ασφάλεια στην πίσω πλάκα.

Προαιρετικά: Τρίψτε την κορνίζα με το τριβείο λεπτομερειών Mouse® Detail Sander για να δημιουργήσετε το δικό σας φινίρισμα. Αφήστε την ακατέργαστη για ρουστίκ εμφάνιση, προσθέστε μια βαφή ξύλου ή βάψτε για να συμπληρώσετε τη διακόσμησή σας

A man selects a wooden frame for an upcycling project.
A wooden board being cut using the BLACK+DECKER® 18V 140mm Cordless Circular Saw.

Βήμα 1

Κόψτε την πίσω πλάκα ώστε να ταιριάζει στο πλαίσιο - ένα δισκοπρίονο είναι ιδανικό γι' αυτό. Για ευκολία, σχεδιάστε γύρω από το πλαίσιο με μολύβι πάνω στη σανίδα στήριξης ως πρότυπο.

Αν η κορνίζα σας έχει μια εσοχή που συγκρατούσε το στήριγμα και το γυαλί, μπορείτε να κόψετε το χαρτόνι ώστε να χωράει μέσα για να έχετε μια πιο φλου εμφάνιση. Βεβαιωθείτε ότι το χείλος της κορνίζας είναι αρκετά φαρδύ για να συγκρατήσει η κόλλα το χαρτόνι στη θέση του

Βήμα 2

Βάψτε την πίσω πλάκα με μπογιά μαυροπίνακα και αφήστε την να στεγνώσει.

A man paints a wooden board for an upcycling project.
A man attaches a wooden frame to a chalkboard for an upcycling project.

Βήμα 3

Κολλήστε το πλαίσιο στην πλάκα στήριξης με κατάλληλη κόλλα ξύλου και, στη συνέχεια, σφίξτε το μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αν δεν έχετε σφιγκτήρες, βάλτε βάρος με βιβλία ή άλλα βαριά αντικείμενα.

Βήμα 4

Βιδώστε οποιοδήποτε εξάρτημα της επιλογής σας. Εμείς προσθέσαμε μια ράγα, αλλά θα μπορούσατε να προσθέσετε γάντζους ή άλλα εξαρτήματα ανάλογα με το τι σας αρέσει.

Προσθέστε ένα κατάλληλο εξάρτημα ανάρτησης στο πίσω μέρος του πλαισίου, όπως ένα ορειχάλκινο σύρμα ή ένα στήριγμα με δακτύλιο D, εξασφαλίζοντας ότι είναι σταθερά στερεωμένο

A handle being screwed to a chalkboard using the BLACK+DECKER® 3.6V Rapid Driver Screwdriver.
A man straightens an upcycled chalkboard hanging on a wall.

Βήμα 5

Ανοίξτε μια τρύπα στον τοίχο σας, προσθέστε ένα γάντζο που φέρει βάρος και καθαρίστε κάθε ακαταστασία - η επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική σκούπα POWERSERIES™ θα το κάνει πανεύκολο!

Βήμα 6

Καλή διασκέδαση με το νέο σας μαυροπίνακα!

Dirt being vacuumed from a hard floor using the BLACK+DECKER® 18V 4in1 Cordless POWERSERIES Extreme™ Vacuum Cleaner in handheld mode.
An upcycled chalkboard displayed in a living space.