Χώρος παρασκευής καφέ

Επίπεδο δυσκολίας: Για προχωρημένους

Με τον κομψό σταθμό καφέ μας, έχετε όλα όσα χρειάζεστε για ένα γρήγορο ζεστό ρόφημα σε κοντινή απόσταση, ενώ αξιοποιείτε τον χώρο στον πάγκο εργασίας σας.

An upcycled wooden coffee station on a kitchen countertop.
play_arrow

Τι θα χρειαστείτε

  • Ξύλινη σανίδα
  • Ξύλινο μπλοκ ως στήριγμα
  • Βίδες x8
  • Λάκα, βαφή ξύλου ή χρώμα

Οδηγίες βήμα προς βήμα

Προετοιμάστε το

Επιλέξτε μια ξύλινη σανίδα που είναι αρκετά μακριά για να σχηματίσει το ράφι και τα δύο πόδια που χρειάζεστε για το σταθμό καφέ σας και αρκετά φαρδιά για να χωρέσει τα σκεύη του καφέ σας.

A woman picking up a wooden plank for an upcycling project.
A wooden plank being cut using the BLACK+DECKER® 18V 140mm Cordless Circular Saw.

Βήμα 1

Κόψτε τη σανίδα στο σωστό μέγεθος. Θα πρέπει να έχετε 3 κομμάτια: ένα ράφι στο πλάτος του σταθμού καφέ σας και δύο πανομοιότυπα πόδια.

Το ξύλινο μπλοκ που χρησιμεύει ως στήριγμα πρέπει να έχει το ίδιο πλάτος με την απόσταση μεταξύ των δύο ποδιών - ίσως είναι πιο εύκολο να το κόψετε μετά το βήμα 3 για να βεβαιωθείτε ότι έχει το σωστό πλάτος.

Βήμα 2

Τρίψτε το ράφι, τα πόδια και το μπλοκ στήριξης για να αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες ή χρώματα και να δημιουργήσετε μια λεία επιφάνεια.

A wooden plank being sanded using the BLACK+DECKER® 18V Mouse® Cordless Detail Sander.
A woman drills into a wooden plank using the BLACK+DECKER® 18V Cordless Drill Driver.

Βήμα 3

Ανοίξτε τέσσερις οπές στο ράφι, δύο σε κάθε πλευρά, στην ίδια απόσταση από την άκρη του ξύλου. Τα μπλοκ των ποδιών θα στερεωθούν σε αυτές τις οπές. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια απέχουν αρκετά μεταξύ τους για να διατηρείται η ισορροπία της κατασκευής και ότι το μπλοκ στήριξης εφαρμόζει στο ίδιο επίπεδο μεταξύ τους.

Ανοίξτε μια πιλοτική οπή σε κάθε πόδι για τη σύνδεση με το μπλοκ στήριξης, περίπου στο μισό ύψος του μπλοκ στήριξης από την κορυφή και κεντραρισμένη. Αυτό διευκολύνει την εισαγωγή των βιδών κατά τη συναρμολόγηση του σταθμού καφέ

Βήμα 4

Συναρμολογήστε τη βάση παρασκευής καφέ σας χρησιμοποιώντας τις δοκιμαστικές οπές για να ευθυγραμμίσετε τα μέρη.

Θα χρειαστείτε οκτώ βίδες:
Δύο για να συνδέσετε το μπλοκ στήριξης με το ράφι
Τέσσερις για να συνδέσετε τα πόδια με το ράφι
Δύο για να περάσουν μέσα από τα πόδια στο μπλοκ στήριξης

Ξεκινήστε τοποθετώντας το μπλοκ στήριξης στην κάτω πλευρά του ραφιού ανάμεσα στις δύο πιλοτικές οπές. Βεβαιωθείτε ότι είναι επίσης ευθυγραμμισμένο με τις δοκιμαστικές οπές στα πόδια. Ασφαλίστε το με δύο βίδες που είναι αρκετά μακριές ώστε να συνδέονται με το ράφι χωρίς να το διαπερνούν εντελώς και αρκετά μακριά από τα πόδια ώστε να μην μπλοκάρουν τις βίδες στήριξης.

Τοποθετήστε τα πόδια και στις δύο πλευρές του μπλοκ στήριξης. Βιδώστε τις βίδες στα πόδια μέσω των προ-διατρημένων οπών στο ράφι. Μόλις σφίξουν, βιδώστε μία βίδα μέσα από κάθε πόδι στο μπλοκ στήριξης

A woman screws together a wooden upcycling project using the BLACK+DECKER® 3.6V Rapid Driver Screwdriver.
Wooden blocks being screwed together using the BLACK+DECKER® 3.6V Rapid Driver Screwdriver.

Βήμα 5

Ολοκληρώστε τη βάση παρασκευής καφέ με το αγαπημένο σας στυλ. Εμείς αφήσαμε το δικό μας φυσικό, αλλά μπορείτε επίσης να το βάψετε για να ταιριάζει με τη διακόσμηση της κουζίνας σας ή να το επεξεργαστείτε με λεκέ ξύλου.

Βήμα 6

Φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα που σας αξίζει, ενώ θαυμάζετε τη νέα σας βάση παρασκευής καφέ!

A woman enjoys a hot drink next to an upcycled wooden coffee station.