Εξωτερική μονάδα αποθήκευσης

Δυσκολία: Προχωρημένο

Δημιουργήστε ένα ελκυστικό σπίτι για τους κάδους και τα δοχεία ανακύκλωσης, με γλάστρα οροφής.

play_arrow

Τι θα χρειαστείτε

 • Ξύλινες σανίδες 75mm x 50mm (3x2 ίντσες).
 • Ξυλεία 15mm x 125mm (ή ξύλο από παλιές παλέτες)
 • Λεπτό φύλλο κόντρα πλακέ
 • Ξυλόβιδες 80mm
 • Καρφιά 35mm (περίπου)
 • Ροδάκια x6
 • Επένδυση ζαρντινιέρας
 • Χώμα
 • Φυτά

Οδηγίες βήμα προς βήμα

Προετοιμάστε το

Αυτό το έργο μπορεί να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε θέλετε να αποθηκεύσετε! Ξεκινήστε προσδιορίζοντας τις αναλογίες των τμημάτων. Χρησιμοποιήσαμε το ψηλότερο αντικείμενο μας - τον κάδο - για να καθορίσουμε το ύψος του πλαισίου και το πλάτος του κύριου διαμερίσματος. Μετρώντας κατά μήκος των μακρύτερων άκρων του κάδου, προσθέσαμε επιπλέον 20 cm (10 cm από τις δύο πλευρές) ώστε να μπορούμε να το αφαιρέσουμε εύκολα και προσθέσαμε 25 cm από πάνω για να ανοίξει το καπάκι. Για να προσδιορίσετε το βάθος του πλαισίου σας, μετρήστε όποιο από τα στοιχεία σας είναι πιο βαθύ.

Χρησιμοποιήστε την ίδια προσέγγιση για να υπολογίσετε το πλάτος του τμήματος ραφιών. Συγκρίνετε το μέγεθος των αντικειμένων σας για να βρείτε το φαρδύτερο, μετρήστε τη μεγαλύτερη άκρη του και προσθέστε 20 cm. Μπορείτε να προσθέσετε ένα ή περισσότερα ράφια, χρησιμοποιώντας τα ύψη των αντικειμένων σας για να προσδιορίσετε την απόσταση μεταξύ τους, προσθέτοντας 10 cm σε καθένα (ή 20 cm αν έχουν καπάκια). Μπορείτε να αυξήσετε το ύψος του πλαισίου εάν το απαιτεί το συνδυασμένο ύψος των αντικειμένων.

BD_Create-Your-Own-Outdoor-Storage-Unit_1
BD_Create-Your-Own-Outdoor-Storage-Unit_2

Χρησιμοποιήστε τις μετρήσεις σας για να προσδιορίσετε το μήκος των σανίδων σας, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω διαγράμματα για αναφορά:

 • Πράσινο: σανίδα πλάτους x4 - συνδυασμένο πλάτος και των δύο διαμερισμάτων.
 • Ροζ: εσωτερική στήλη x2 - μέτρηση ύψους
 • Κόκκινο: εξωτερική στήλη x4 - μέτρηση ύψους συν το ύψος x2 των σανίδων πλάτους σας
 • Ανοιχτό μπλε: εσωτερική σανίδα βάθους x2 - μέτρηση βάθου
 • Μπλε: εξωτερική σανίδα βάθους x4 - μέτρηση βάθους μείον την επικάλυψη από τις κόκκινες σανίδες

Κόψτε τα ράφια και τη ζαρντινιέρα κατά μήκος μετά την κατασκευή του πλαισίου σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβή, αλλά χρησιμοποιήστε τις μετρήσεις σας ως πρόχειρο οδηγό προς το παρόν. Τα ράφια χρειάζονται τέσσερις σανίδες το καθένα, δύο να ακολουθούν τη μέτρηση του πλάτους του διαμερίσματος και δύο να ακολουθούν το βάθος.

Για τη ζαρντινιέρα, θα χρειαστείτε τέσσερα πηχάκια:

 • Δύο το μήκος της συνδυασμένης μέτρησης πλάτους συν τουλάχιστον 6 cm για να ληφθεί υπόψη η εσωτερική στήλη
 • Δύο μετά τη μέτρηση βάθους συν τουλάχιστον 16 cm για να ληφθεί υπόψη ο επιπλέον χώρος που δημιουργείται από τις εξωτερικές στήλες.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα φύλλο κόντρα πλακέ για τη βάση - και πάλι, κόψτε το στο μέγεθος αργότερα.

Βήμα 1 - Κατασκευάστε το πλαίσιο

Μόλις κόψετε την ξυλεία σας σε μήκος, σημειώστε προσεκτικά πού θα πάνε οι τρύπες. Χρησιμοποιήσαμε δύο βίδες για κάθε άρθρωση για να διασφαλίσουμε ότι το πλαίσιο παραμένει άκαμπτο. Χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για να ανοίξετε τις πιλοτικές τρύπες, φροντίζοντας να μην επικαλύπτονται οπές, ώστε οι βίδες σας να μην πέφτουν η μία στην άλλη!

Χρησιμοποιήστε το τρυπάνι σας με μια μύτη κατσαβίδιου για να συναρμολογήσετε την αριστερή και τη δεξιά πλευρά (κόκκινες και μπλε σανίδες), μετά τη βάση και την οροφή (πράσινες και γαλάζιες σανίδες). Βιδώστε αυτά τα κομμάτια μεταξύ τους σαν να βρίσκεται η μονάδα ανάσκελα και, στη συνέχεια, συνδέστε τις εσωτερικές στήλες. Γυρίστε το όρθιο και μετά μετρήστε, κόψτε και στερεώστε τα ράφια και τη ζαρντινιέρα σας.

Βεβαιωθείτε ότι η ζαρντινιέρα σας έχει ακριβώς το ίδιο πλάτος και βάθος με το πλαίσιο σας. Κόψτε δύο πανομοιότυπες σφήνες για να δημιουργήσετε μια γωνία περίπου 15 μοιρών, κάνοντας τις σφήνες τουλάχιστον τόσο μακριές όσο οι σανίδες εξωτερικού βάθους (μπλε).

Ανοίξτε τέσσερις πιλοτικές τρύπες για κάθε σφήνα ακολουθώντας το παραπάνω διάγραμμα - δύο για να συνδέσετε στη βάση της ζαρντινιέρας, δύο για να συνδέσετε στο επάνω μέρος του πλαισίου. Εάν κάποιο από αυτά είναι μεγαλύτερο από το μήκος των βιδών σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εσοχή χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι πιο φαρδύ από την κεφαλή της βίδας, ώστε η βίδα να μπορεί να μπει πιο βαθιά στο ξύλο.

Στερεώστε πρώτα τις σφήνες στη ζαρντινιέρα και μετά στερεώστε στο πλαίσιο, βεβαιωθείτε ότι η επάνω μπροστινή άκρη δεν εκτείνεται πάνω από το μπροστινό μέρος του πλαισίου.

Βήμα 2 - Κόψτε τα πλαϊνά, πίσω και πάνελ βάσης

Για το πλαϊνό και το πίσω πάνελ, μετρήστε το βάθος και το πλάτος του ολοκληρωμένου πλαισίου σας. Κόψτε τα πηχάκια σας στο μήκος χρησιμοποιώντας ένα δισκοπρίονο. Θα χρειαστείτε επίσης ένα επιπλέον πάνελ για το μπροστινό μέρος, για να καλύψετε το μπροστινό μέρος της ζαρντινιέρας.

Για τα πάνελ βάσης για το δάπεδο και τα ράφια, μετρήστε το βάθος αυτών των διαμερισμάτων. Ίσως θέλετε να μειώσετε κατά το ήμισυ αυτά τα πηχάκια για να εφαρμόζουν πιο ομοιόμορφα.

Βήμα 3 - Συνδέστε τα πάνελ στο πλαίσιο

Τοποθετήστε τα πάνελ σας ομοιόμορφα κατά μήκος του πλαισίου, αφήνοντας ένα μικρό κενό για τη ροή του αέρα και χρησιμοποιήστε ένα καρφωτικό για να τα στερεώσετε. Μην ξεχνάτε να φοράτε προστατευτικά γυαλιά και γάντια όταν χρησιμοποιείτε καρφωτικό.

Ενώ το πλαίσιο είναι στο πλάι, προσθέστε τυχόν ρόδες ή ξύλινα μπλοκ στη βάση του πλαισίου για να το σηκώσετε από το πάτωμα και να προστατεύσετε από τη βροχή.

Τοποθετήστε το πλαίσιο σε όρθια θέση και στερεώστε το πάνελ του δαπέδου και του ραφιού.

Βήμα 4 - Λειάνετε τις τραχιές άκρες

Χρησιμοποιήστε ένα τριβείο για να αφαιρέσετε τυχόν τραχιές άκρες. Εάν η ξυλεία σας δεν έχει υποστεί επεξεργασία, προσθέστε ένα προστατευτικό βερνίκι. Αφήσαμε το δικό μας στο φυσικό της χρώμα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κατάλληλο βερνίκι ξύλου ή μπογιά για να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό φινίρισμα.

Βήμα 5 - Επενδύστε και γεμίστε τη ζαρντινιέρα σας

Επενδύστε τη ζαρντινιέρα σας με μια αδιάβροχη επένδυση, γεμίστε με χώμα και προσθέστε τα φυτά σας.

Βήμα 6 - Καθαρίστε τυχόν ακαταστασία

Καθαρίστε τυχόν πριονίδια, χώματα ή κλαδάκια και είστε έτοιμοι! Θα συνιστούσαμε έναν φυσητήρα για αυτό.